POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo dolžnosti prodajalca in pravice uporabnika ter poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. S spletno trgovino www.papirnicatara.com upravlja podjetje TARA junior, posredništvo pri prodaji in storitve, Daša Kuder s.p., Rimska cesta 98A, 3311 Šempeter v Savinjski dolini. Splošni pogoji poslovanja za uporabo in za nakupe preko spletne trgovine www.papirnicatara.com (v nadaljevanju »spletna trgovina«) so pravni dogovor med končnim uporabnikom (posamezno fizično ali pravno osebo) in družbo Daša Kuder s.p., ki jo skleneta kupec in Daša Kuder s.p., (v nadaljevanju »ponudnik«) .

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: (povzetek zakonodaje) – identiteto podjetja (ime in sedež podjetja), – kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), – bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), – dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), – pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), – vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, – način plačila in dostave, – časovno veljavnost ponudbe, – rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi to, koliko stane kupca vračilo izdelka, – pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

POGOJI UPORABE STRANI

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine www.papirnicatara.com brez izjem. V primeru, da se s podanimi splošnimi pogoji kakorkoli ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani oz. nakupov preko naše spletne trgovine www.papirnicatara.com ne opravljate.
Kot kupec se štejete, oziroma zavezujete, da ste z vsakim ogledom in/ali s transakcijo, opravljeno preko naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez vseh omejitev.
Ob registraciji v trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Ko se obiskovalec registrira postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Ponudnik se v razumnem obsegu trudi, da spletna stran vključuje samo ažurirane in točne informacije, vendar ponudnik ne daje nobene garancije in/ali jamstva za točnost objavljenih informacij. Ponudnik ima pravico, da lahko brez predhodnega obvestila:
– kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja
– spremeni cene izdelkov in poštnine
Elektronska trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan, vendar se zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov lahko zgodi, da poslovanje preko spletne trgovine www.papirnicatara.com oz. dostop do spletne trgovine včasih ni mogoč, zato si ponudnik pridržuje pravico:
– da za določen ali nedoločen čas omeji, popolnoma ali delno ustavi in umakne prodajo nekaterih ali vseh izdelkov
– da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma, oziroma delno ustavi dostop do strani spletne trgovine www.papirnicatara.com
– oziroma da kakorkoli drugače omeji in/ali ustavi poslovanje spletne trgovine.
Ponudnik podjetje Daša Kuder s.p. ne prevzema nikakršnih odgovornosti za kakršnekoli okvare vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska spletne trgovine www.papirnicatara.com in za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini www.papirnicatara.com.

PRODAJNA POGODBA

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po zaključku nakupa kupec preko e-pošte prejme potrditev, o sprejemu naročila, z vsemi podrobnostmi o naročilu.

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine pogosto in hitro spreminja in ažurira. Vse fotografije prodajnih artiklov je potrebno jemati kot simbolične. Fotografije so samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

CENE

Cene so redne cene, ki veljajo za nakup preko spleta. Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
Ponudnik je zavezanec za DDV.

POSTOPEK NAKUPA IN NAČIN NAROČANJA

Kupec lahko naroči želeno blago po cenah, kot veljajo v spletni trgovini, izključno v spletni trgovini www.papirnicatara.com. Prodajalec je dolžan kupca obvestiti, če želenega blaga ni na zalogi in mu tudi povedati približen rok dobave. Po dogovoru kupec od nakupa odstopi ali se strinja, da bo z nakupom počakal do navedenega roka. Prodajalec smatra, da je naročilo sprejeto, če ga kupec ne prekliče do 14. ure istega dne.

POSTOPEK PREVERJANJA PODROBNOSTI O NAROČILU

Kupec ima pred nakupom možnost preveriti vsebino naročila: – Ime, priimek in naslov kupca
– Telefonsko številko in e-mail naslov kupca
– Vrsto naročenega blaga (artikel)
– Količino naročenega blaga
– Ceno naročila
– Stroške pošiljanja
Ko kupec odda naročilo na vpisan e-mail naslov dobi povzetek s podrobnostmi naročila, ki prav tako vsebuje vse zgoraj naštete informacije in predviden rok dobave.

NAČIN PLAČILA

Plačilo po povzetju: kupec blago naroči v spletni trgovini, prodajalec mu naročeno blago odpremi v dogovorjenem času s paketno distribucijo. Kupec kupnino poravna ob prejemu blaga! Prodajalec je dolžan blagu priložiti račun za blago s stroški dostave zaračunano v € in obračunanim DDV.
Plačilo na TRR: kupec blago naroči v spletni trgovini, prodajalec mu naročeno blago odpremi v dogovorjenem času s paketno distribucijo v roku 48 ur po prejemu plačila kupnine na ponudnikov TRR, v kolikor je blago na zalogi. V nasprotnem primeru je ponudnik dolžan kupca obvestiti o roku dobave.

STROŠEK IN NAČIN DOSTAVE / DOBAVE

Stroške dostave nosi kupec, glede na naročeno količino po kg in za dostavo na področju Slovenije znašajo:
Kg Cena z DDV
do 15 kg 5,90 eur z DDV
nad 15 kg do 50 kg 12,00 eur z DDV
V kolikor je naročeno blagi v znesku nad 60,00 eur z DDV strošek dostave nosi ponudnik Daša Kuder s.p. Stroški dostave se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, če izvajalec prevoza spremeni ceno dostave!
Ponudnik dobavi / dostavi naročeno blago v celoti ali v delnih dobavah. Ponudnik blago dobavi / dostavi, če je le – ta na razpolago. Ponudnik se bo trudil blago oziroma storitev dobaviti / dostaviti v dogovorjenem roku oz. v najkrajšem možnem času. V kolikor ponudnik blaga ni mogel dobaviti / dostaviti ne odgovarja. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije d.d., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Ponudnik dostavi naročeno blago s paketno distribucijo Pošte Slovenije v roku 48 ur, če je blago naročeno oz. plačano do 14.00 ure! Ta podatek velja za blago iz zaloge. V kolikor blaga ni mogoče dobiti iz drugih razlogov, vam še isti dan v roku 24 ur sporočimo možen rok dobave, v kolikor se stranka s tem strinja. Stranka lahko opravi tudi osebni dvig na sedežu prodajalca na naslovu Rimska cesta 98A, 3311 Šempeter v Savinjski dolini!
Ponudnik pošiljki priloži račun in druge dokumente (garancijski list, navodilo za uporabo, …), če je s predpisom tako določeno, razen če je kupec listine že prejel.

NAPAKE IN NEDELOVANJE STRANI

Kljub skrbnemu vzdrževanju strani se lahko pojavijo napake. V sled tega so lahko informacije netočne. Spletni Ponudnik ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi netočnih podatkov.

VRAČILO BLAGA

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) nalaga, da lahko naročeno blago, ki ste ga kupili po pogodbi na daljavo (nakup preko interneta) iz kakršnegakoli razloga vrnete v roku 15 dni od prejema blaga ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupljeno blago mora kupec v teh primerih ponudniku vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini, brez sledov uporabe, z vso pripadajočo dokumentacijo in v originalni embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Možnost vračila ne velja za programsko opremo ( če je potrošnik odprl varnostni pečat ), CD in DVD medije ( če so bili mediji že uporabljeni) in potrošni material (tonerji, kartuše – če je bila odstranjena vakuumska embalaža in poškodovana zunanja embalaža). Ponudnik vrne celotno kupnino (v primeru da je krivda njegova vrne tudi poštnino) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe – nakupa. Znotraj tega roka omogočamo tudi menjavo blaga. V primeru vrnitve blaga prodajalcu oz. menjave blaga, poštnino plača kupec. Obvezno priložite račun!

REKLAMACIJE, GARANCIJA

Reklamacija zaradi napačne dobave ali poškodbe pri transportu. Blago, ki ste ga prejeli, lahko reklamirate, če odstopa do vašega naročila v količini, napačno poslanih artiklih, v barvi in podobno. Blago lahko reklamirate v roku v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) s priloženim računom ali dobavnico. O vrnitvi oz. reklamaciji prejetega blaga, nas predhodno obvestite po e-mailu tara.junior2@gmail.com. Blago lahko vrnete na stroške prodajalca izključno po predhodnem obvestilu na zgornji e-naslov. Pakete z odkupnino zavračamo! Za poškodbe pri dostavi odgovarja dostavna služba. Prodajalec bo poškodovano blago zamenjal in se za odškodnino dogovoril z dostavno službo. – Reklamacija zaradi neustrezne kvalitete blaga v garancijskem roku Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. – Potrošni material Potrošni material je posebna kategorija, za katero veljajo drugačna garancijska pravila kot ta veljajo za ostalo računalniško opremo.

POGOJI REKLAMIRANJA ZA POTROŠNI MATERIAL IN PRIZNAVANJA REKLAMACIJ (KARTUŠE, TONERJI IN TONER KASETE)

Zaradi zahtev naših tujih in domačih dobaviteljev in postopka pri reklamiranju potrošnih materialov (kartuš, tonerjev in toner kaset), vam predstavljamo pogoje, pod katerimi sprejemamo omenjene artikle v reklamacijo:
1. Reklamacijo priznavamo izključno za blago, ki je NOVO, DELA SLABO ali SPLOH NE DELA.
2. Vsaki reklamaciji OBVEZNO priložite reklamacijski zahtevek in račun.
3. Čas od nakupa ne sme presegati 90 dni.
4. Reklamaciji mora biti OBVEZNO priložen izpis iz tiskalnika, iz katerega je jasno razviden vzrok za reklamacijo. V primeru, da tiskalnik kartuše ali tonerja NE ZAZNA, je potrebno priložiti opis postopka montaže in odziv aparata na vstavljeno kartušo ali toner.
5. V primeru več kot 40% porabe kartuše oz. tonerja vam REKLAMACIJE NE MOREMO PRIZNATI!
6. Blago mora biti vrnjeno v originalni embalaži oz.nedvoumno naj bo razvidno za kakšno blago gre.
7. Blago ne sme biti na kakršenkoli način fizično poškodovano.
8. Za blago, ki je bilo nestrokovno montirano ne priznavamo reklamacije.
9. Število odtisov ne more biti vzrok za reklamacijo.

Samo pod navedenimi pogoji bomo morebitno reklamacijo sprejeli v obravnavo in jo rešili v najkrajšem možnem času oz. v skladu z zakonom. Reklamacije, ki niso upravičene, Vam bomo z obrazložitvijo dobavitelja oz. naše tehnične službe vrnili . Hvala za razumevanje.
Za tehnične izdelke v garancijskem roku : vsi izdelki imajo priložen garancijski list iz katerega je razvidna garancijska doba in pooblaščeni serviserji. Garancijo kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bodo na servisu odpravili brezplačno. O vrnitvi oz. reklamaciji prejetega blaga, nas predhodno obvestite po e-mailu tara.junior2@gmail.com. Blago lahko vrnete na stroške prodajalca izključno po predhodnem obvestilu na zgornji e-naslov. Pakete z odkupnino zavračamo!

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Ponudnik zagotavlja in se obvezuje, da bo uporabnikove podatke, ki jih je posredoval preko spletne strani www.papirnicatara.com obravnaval zaupno, jih skrbno varoval pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. In jih v nobenem primeru ne bo posredoval ali prodal tretji osebi (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Ponudnik za nedoločen čas hrani pri registriranih članih: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. Pridobljene podatke bo ponudnik uporabljal izključno le za nemoteno izvedbo nakupov (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste tako odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika in drugih medijev, ki jih uporablja. S potrošnikom smemo stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu izrecno ne nasprotuje.

PODATKI O PODEJTJU

TARA junior, posredništvo pri prodaji in storitve, Daša Kuder s.p.
kratko ime: Daša Kuder s.p.
ulica: Rimska cesta 98A
pošta: 3311 Šempeter v Savinjski dolini
matična številka: 3775518000
davčna številka**: SI39776271
transakcijski računi: IBAN SI56 1010 0005 5532 495 intesa sanpaolo
datum vpisa pri registrskem organu: 01.08.2010
registrski organ: AJPES, izpostava Celje
zaporedna številka vpisa: 316-03-01202-2012

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Spletna stran je za namene teh splošnih pogojev pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.papirnicatara.com (“Spletna stran”), ter tako vse avtorske pravice in pravice industrijske lastnine (“Pravice”), ki se na Spletni strani pojavljajo ter so v lasti podjetja Daša Kuder s.p.. Kupec lahko uporablja vsebine izključno za svojo osebno rabo. Vsakršna drugačna nepooblaščena uporaba, reproduciranje ali razmnoževanje teh pravic, tekste, fotografije, slike in glasbo, video prezentacije, tehnične dokumentacije izdelkov ali njihovo posnemanje je strogo prepovedano. Ničesar kar vsebujejo spletne strani podjetja Daša Kuder s.p.. ni mogoče šteti kot pridobitev za kupca, ter jih ni mogoče uporabljati brez zadevnega predhodnega pisnega soglasja. Kot kupec se zavezujete, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja, ki jih nudi spletna trgovina www.papirnicatara.com in pogoje v celoti sprejemate.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav, se kupec lahko poveže s ponudnikom telefonsko ali po elektronski pošti. Na vse prejete pritožbe v pisni obliki bo ponudnik odgovoril v roku petih delovnih dni in sporočil kupcu čas obravnavanja pritožbe in druge informacije o poteku postopka. Ponudnik in kupec si bosta prizadevala rešiti spor sporazumno, v nasprotnem primeru se spor rešuje na pristojnem sodišču ponudnika.